Seks klimavenlige tips

Spis mindre kød
Kød har et meget højt klimaaftryk i forhold til frugt og grønt. Spist mindre kød og fortrinsvist fisk og fjerkræ.

Spis rigeligt af årstidens frugt og grøntsager
Grøntsager er den type mad som belaster klimaet mindst. Specielt grove grøntsager, der er dyrket på friland, har et lavt klimaaftryk, mens fine grøntsager, der ofte er dyrket i drivhus, har et højere klimaaftryk.

Spis kartofler og pasta frem for ris
Ris har et klimaaftryk der er ca. 12 gange større en aftrykket for kartofler og fire gange større en aftrykket for pasta. Dette skyldes udledning af metangas i forbindelse med risdyrkning.

Drik vand fra hanen
Vand på flaske har et klimaaftryk der er over 35 gange større, end aftrykket fra vand der er tappet fra hanen. Det skyldes blandt andet at der er brugt energi til produktionen og distribution af vand på flaske. Vandet fra hanen er ovenikøbet ofte renere end vand på flaske.

Tilbered ikke mere mad, end du kan bruge
Knap en halv million tons mad ryger hvert år i skraldespanden og det største spild er hjemme for forbrugeren. Madspild er spild af penge, men også spild af energi både til produktion, transport, tilberedning og bortskaffelse af maden.

Brug lokale varer
Spar transportens miljøbelastning. Lokale varer med lavt klimaaftryk er grøntsager fra friland, som fx broccoli, rodfrugter, bønner og kål.