Nyt fra Køge Fælles Jord

På denne side vil man kunne læse om, hvad der sker ude på Køge Fælles Jord. Hvor langt projektet er nået, hvad der sker lige nu, og hvad fremtidens planer er. Vi håber, at I vil læse med.

Grøntsagshaven: I år har vi startet grøntsagshaven på Køge Fælles Jord. Den måde vi startede op på, var ved at fræse jorden i grøntsagshaven og derefter sætte planter, som gavner jorden: Rødkløver, lupin, honningurt og olieræddike. Vi udvalgte et stykke jord på 10 x 20, hvor vi har sat kartofler og squash, som en process for at rense jorden. Når man dyrker kartofler, har man via hypning meget kontakt med jorden, og får derfor fjernet en del ukrudt.

Derudover har vi opsat et redskabskur, fået et smuk stort bordbænkesæt lavet af Produktionsskolen, som vi nyder at sidde ved, hver gang vi er derude.

Pt. står der 4 regnvandsbeholdere ialt 4 m3 på jorden. De er ikke sat til endnu. Vi mangler nogle ihærdige folk til at gennemskue, hvordan de kobles til nedløbsrørene, og som har tid til det. Ole er på… så hvem vil hjælpe ham?

Hvorfor fræse? Vi valgte at fræse jorden i stedet for at pløje den, da det er en mere skånsom process, der ikke vender jorden fuldstændigt. Vi valgte at bruge en maskine her allerførste gang på jorden, da vi gerne vil have en blid start, som ikke drænede hele gruppen. Jorden er nemlig ikke dyrket i 6 år, og er derfor svær at komme i med en spade. Man kunne have valgt at lægge fiberdug i 1 år før, men der var en vis ivrighed for at komme i gang. Herefter er det ikke planen, at vi skal bruge maskiner på jorden til vores dyrkning.

Terapihaven:
Designet er færdigt, og vi har fået penge fra friluftsrådet til dele af terapihaven. Vi regner med at sætte pavillon etc. op i foråret 2016. Vi har pt. en arkitekt til at rentegne designet, så vi kan…

Skovhaven: Her er vores detaildesign snart ved at være færdig. Vi var i sidste uge på Svanholm hos Mira og Esben for at få feedback på vores design. Vi fik nogle gode input, og skal lige justere det sidste, så er vi klar til at plante.
Vi starter med at plante træer sidste weekend i efterårsferien d. 17. og 18 oktober. Kom og vær med.
Vi starter med at plante den danske hjemmehørende del af skovhaven, men venter med den mere følsomme del af skovhaven til næste år.

I øvrigt:
Vi har modtaget midler fra Friluftsrådet, 4H og Agenda 21 puljen i Køge Kommune. Stort Tak til dem.