LED-belysning

LED lamper er miljøvenlige, økonomiske og spreder behageligt lys.

Energibesparelser involverer ikke kun politik og økonomi, men også nytænkning.
Derhjemme er der flere måder at spare energi på. Når du køber nye husholdningsapparater kan du fx sikre dig, at de tilhører den bedste energieffektivitetsklasse, indenfor belysning.

Ved de ældre lamper har du mulighed for at anvende med mere økonomiske lyskilder, som energisparerpærer eller LED pærer. Ved nye køb er det dog fra starten en god ide at vælge lamper med maksimal lyseffekt og mindst mulig energiforbrug. Her er LED lys et godt eksempel.

LED lys kan spare dig for op til 90% strøm
LED lys indeholder en af de mest avancerede teknologier indenfor lysteknologi, nemlig lysdioder. Disse dioder er halvledende krystaller, der afgiver lys, når strøm sendes igennem dem.

Der er flere fordele ved at anvende LED lamper. Først og fremmest kan man spare op til 90 % energien i forhold til en almindelig glødepære. For det andet er LED lamper stødsikre, stabile og udvikler mindre varme end andre lyskilder. Herudover er levetiden betydeligt længere, nemlig mellem 20.000 og 50.000 timer. LED lamper udstråler heller ingen IR- eller UV-stråling, hvilket er en stor fordel på f.eks. museer ved belysning af kostbare malerier.