Ejendomsfunktionær, Pedeller, Gårdmand, Meyer

– Kært barn har mange navne.

Anne

Af Anne Møller Andersen

Men  et er sikkert: når han/ hun ikke er til rådighed, finder vi ud af hvor uundværlig han/ hun er.

Jobbet som ejendomsfunktionær er i dag jo ikke kun at feje med en kost, nej det er rigtig mange opgaver, der varetages af pedellerne.

Køge Kommune har som alle andre kommuner en forpligtigelse til at spare CO2, og her har teamledere og ejendomsfunktionærer en vigtig opgave, som jeg oplever, de tager meget alvorligt.

I ejendomsselskabet ETK, som jeg kender lidt til igennem mit job i Det Grønne Hus, oplever jeg en stigende interesse og et ønske om at spare på energien.

Ejendomsfunktionærerne har igennem mange år aflæst og registreret Køge Kommunes ejendommes forbrug af el, vand og varme i energiregistreringsprogrammet KeepFocus, og skal i fremtiden registrere i Min Energi.

Dette er et værdifuldt arbejde, ikke kun af økonomiske årsager, men også fordi vi har pligt til at passe på vores miljø.

Ved at belyse / synliggøre forbruget opdager vi uhensigtsmæssigt forbrug, såsom brud på vandrør, løbende toiletter og vandhaner, og varmeanlæg der ikke lige blev stillet på sommerdrift, derved sparer vi tusindvis af kroner på noget ingen får glæde af.

I deres arbejde har de igennem tiderne fået mere og mere hjælp af ny teknologi, så som Cts. styring, vandalarmer, vandspildsdetektorer, og ikke mindst de nye ipads som de har med ude på aflæsnings-stederne. Det betyder, at der kan aflæses og indtastes forbrug på stedet, og der kan reageres på uhensigtsmæssigt forbrug med det samme.

Det Grønne Hus følger forbruget på kommunens skoler og institutioner og kan også integrere opmærksomheden på skolens forbrug i undervisningen, hvor eleverne selv kan gå på opdagelse i installationer og adfærd. Eleverne bliver således på en eftermiddag opmærksomme på løbende toiletter og en projektor, som ikke bliver slukket – og måske tager de noget af den viden med hjem.

Måske har du selv overvejet at blive din egen ejendomsfunktionær – at følge forbruget i dit hjem eller endda få elektronisk hjælp til at holde styr på eventuelle uhensigtsmæssigheder?

Erfaringen viser, at ejendomsfunktionærerne gør en forskel, så sæt pris på ham eller hende –  vi kan ikke undvære dem, hvis vi skal bringe forbruget ned.

– vi kan ikke undvære dem, og de gør et rigtig godt stykke arbejde.