Inden jeg fusionerer med liggestolen

Lotte

Lotte Lund, Projektleder

Hvornår har du sidst udfordret dig selv? Hvad gjorde du? Gennemført en iron-man, prøvet at ændre en dårlig vane, besluttet dig for en sundere livsstil?

For mig giver sommeren tid til refleksion, tid til at tænke over, hvordan jeg vil bruge den nyvundne energi, når jeg igen kommer til den tid på året, hvor jeg tilbringer det meste af min tid indenfor.  Det passer langt mere til mit temperament end et nytårsfortsæt, som opstår i en mørk tid, hvor jeg har travlt med at minde mig selv om alt det, jeg ikke når. Jeg skal have energi for at stille mig selv en udfordring, som så gerne skulle give ny energi…

Inden sommervarmen for alvor overmander mig, vil jeg løfte sløret for en af efterårets aktiviteter, hvor jeg forhåbentlig bliver udfordret – og gerne sammen med andre.

Det Grønne Hus opfordrer og udfordrer til en grøn og bæredygtig livsstil. Til efteråret inviterer vi indenfor til Det Grønne Folkekøkken, hvor vi sammen med andre nysgerrige dels vil blive udfordret på vores madvaner, dels blive inspireret af hinanden til nye vaner. Vi lancerer et koncept, hvor vi kombinerer mad med viden. Vi trækker på erfaringer med folkekøkken fra andre steder og krydrer det med viden om en bæredygtig livsstil.

Samtalekøkken

Det Grønne Folkekøkken henvender sig til os, der er nysgerrig og gerne vil prikkes til. Til os som gerne vil mødes uformelt og få ny viden, der kan omsættes til konkret handling. Viden, man kan fordøje hen over efteråret og vinteren og handle på, når man får mulighed for det.

Det Grønne Folkekøkken inviterer på aftensmad i cafeen den første tirsdag i måneden. Du kan komme og spise et klimavenligt og velsmagende måltid i cafeen mellem kl. 17.00 og 19.00. Herefter vil aftenens oplægsholder fortælle om en af sine passioner indenfor grøn omstilling, og du vil alt efter dit temperament få mulighed for at lytte, spørge og diskutere.  Du bidrager til krydderierne og doserer efter smag.

Du tilmelder dig fra gang til gang og forpligter dig dermed ikke til en mental ironman, men kan deltage i de aftener og emner, der passer dig. Temaerne vil inden jul være: ”Klimaudfordringen”, ”Klimavenlig mad”, ”Klimatilpasning” og ”Bæredygtig jul”.

Vi skal dykke ned i nogle af de mange begreber, der dukker op i medierne, og  høre bud på, hvorfor og hvordan vi kan leve mere bæredygtigt. Oplægsholderne lægger op til en debat, du kan påvirke, hvis du tager udfordringen op.

Du kan læse mere om efterårets aktiviteter på vores hjemmeside: www.detgrønnehus.dk. Her vil vi desuden skrive mere om Det Grønne Folkekøkken – mad med viden.