Nu grønnes det

Sofie

Af Sofie Løndal, kommunikationspraktikant

Foråret bringer lys og snart bliver dørene åbnet igen og cafeen i Det Grønne Hus inviterer indenfor til en ny sæson.

Det Grønne Hus giver med cafeen atter inspiration til en bæredygtig livsstil i alle livets aspekter. Et af disse aspekter er fødevarer, og vi er derfor glade for at kunne åbne dørene op til en cafe der, netop rummer dette.

Kort efter påske åbner et team bestående af Helle-Birgitte Verwohlt og Helle Karlsen op for en nytænkende og bæredygtig cafe. Målet er at skabe et klimavenligt måltid, bestående af økologiske, sæsonbetonede produkter af høj kvalitet fra lokale producenter og give sommerens gæster nogle gode smagsoplevelser.

Helle-Birgitte og Helle overtager cafeen efter påske og arbejder lige nu på at skabe en autentisk oplevelse, med mad på en ny måde og med fokus på principper om en sund og bæredygtig livsstil. En af ideer er blandt andet at tilbyde sund take-away. Kaffen vil i Det Grønne Hus blive suppleret med inspiration fra husets udstillinger og akkompagneret af den historie, der knytter sig til produkterne i måltiderne.

At spise klimavenlig og økologisk er en måde at forringe belastningen på miljøet. At spise klimavenligt indebærer blandet andet at skære ned på kødet, reducere ens affald og rester og spise sæsonbetonet.

Ydermere er der utallige grunde til at spise økologisk. Det smager bedre og af mere, det er uden kemikalier, det er godt for vores grundvand og natur, man undgår gensplejset mad og det skaber bedre forhold for dyrene.

Helle-Birgitte og Helle ønsker at skabe en cafe, der kan matche både den vidunderlige have og de visioner, stedet huser. Kombinationen af en velsmagende frokost eller et lækkert stykke kage og Det Grønne Hus´ hyggelige have og dejlige udsigt er en sikker vinder.

Hold øje med vores hjemmeside, avisen og skiltene ude på fortovet, hvor vi vil informere om den nært forestående åbning.

Det Grønne Hus: www.dghinfo.dk