Vær med i den grønne omstilling

Lotte

Lotte Lund

Grøn omstilling sker ikke af sig selv. Og omstilling tager tid. Og for at udviklingen ikke blot er en døgnflue, men en egentlig ændring af adfærd, kræver det at deltagerne involverer sig. Det Grønne Hus skubber gerne i gang, støtter processen undervejs og stiller op som projektpartner.

Men for at en ide skal være bæredygtig, skal den bygge på engagement og involvering. Og skal den grønne omstilling være synlig, kræver det en bred vifte af initiativer, som tiltaler forskellige målgrupper og får os med dér, hvor vi er. Mens nogen brænder for natur og outdoor oplevelser, er der andre, der hellere bruger energi på at renovere sit hus eller lave nørdede co2 regnskaber i sin elbil.

Mens nogle involverer sig frivilligt, er andre professionelle aktører. Nogle har rigeligt i det individuelle niveau, mens andre engagerer sig i fællesskaber, enten ved at arrangere byttemarkeder, dyrke fælles jord, sidde i vindmøllegrupper, opstarte omstillingscafeer eller byhaver. Nogle kan lide at udvikle og starte op, mens andre gerne bare vil deltage. I den grønne omstilling er der brug for alle kræfter.

Køge Kommune understøtter den grønne omstilling via kommunens Agenda 21 Udvalg, hvor foreninger og beboergrupper sammen med Det Grønne Hus er repræsenterede.

Køge Kommunes Agenda 21 pulje

I november uddeler Agenda 21 udvalget penge til grønne omstillingsprojekter. Agenda 21 puljen sætter i år særligt fokus på lokale fødevarer, men støtter alle slags initiativer, der har med klima, miljø og sociale aspekter af grøn omstilling at gøre.

Går du med en ide, der bliver bedre, sjovere og grønnere af en økonomisk håndsrækning, kan du søge Agenda 21 puljen.

Køge Kommunens Agenda 21 pris

Udover puljen honorerer Agenda 21 udvalget grønne ildsjæle ved at overrække Agenda 21 prisen. Prisen overrækkes til en person, virksomhed eller forening, der på den ene eller anden måde har bidraget ekstraordinært til en bæredygtig udvikling i kommunen inden for miljø og klima i 2015.

Du kan være med til at afgøre, hvem der skal modtage prisen i 2015 ved at pege på en mulig prismodtager.

Kender du én, som du er blevet inspireret af eller én der har gjort en særlig indsats i den grønne omstilling, så send os et praj.

Vær med

Der er ansøgningsfrist til Agenda 21 puljen og indstilling til Agenda 21 prisen d. 2. november 2015. Læs mere på www.detgrønnehus.dk og se hvordan du kan deltage i den grønne omstilling – enten ved at synliggøre en ildsjæl eller ved at beskrive et projekt, der skal have støtte til at komme godt i gang.  Har du brug for at udvikle din ide, stiller vi os gerne til rådighed i Det Grønne Hus.

 

11214250_10153696443194228_8358795163417874423_n