Solcelleræs på skolerne

De skrøbelige celler samles

Det Grønne Hus har sammen med Energitjenesten været ude på Søndre og Højelse Skole for at bygge solcelledrevne biler. På Søndre skole gæstede vi 8. årgang, mens det var en 5. klasse, der fik besøg på Højelse skole.

Eleverne var super engagerede og legesyge. Mens nogle byggede små letvægtsbiler, der skulle vinde det afsluttende ræs, var der andre, der designede store kasser, som brugte noget længere tid om at komme over målstregen.

Undervisningen var led i den landsdækkende Naturvidenskabsfestival, hvor uddannelsesinstitutioner, virksomheder og organisationer får anledning til at dele sin viden og praksis med skoleklasser landet over.

En kassevogn bliver til

Eleverne skulle først bygge et lille solcellepanel på 1,5 volt og derefter sætte 2 paneler sammen i en serieforbindelse. Panelerne skulle de montere på en lille bil, bygget af pap med en lille 3 volts motor på.
Det er en sjov måde at undervise på, fordi det får nogle helt andre kompetencer frem i børnene – nogle er gode til at lytte og være effektive til opgaveløsningen, nogle til det praktiske, og nogle nørder med designet, og med sådan et forløb er der plads til det hele.

 

Efter ræset